مراحل ترخیص خودرو

تشریفات گمرکی و ترخیص خودروهای پلاک ملی

برای ترخیص خودرو با پلاک ملی (پلاک عمومی کشور ) شما باید ثبت سفارش خودرو را داشته باشید یا ثبت سفارش را اری کنید.


ثبت سفارش چیست ؟
فرم درخواست ثبت سفارش  توسط بخش معاونت بازرگانی خارجی وزارت بازرگانی دراختیارمتقاضیان واردات کالا قرار می گیرد، پس از تکمیل اطلاعات مورد نظرو ضمیمه نمودن فاکتور به آن وبا طی مراحل و اخذ مجوزهای قانونی جهت واردات کالا مورد نظرصادر می گردد. در واقع اولین قدم برای ورود کالا به کشور است البته برای دارندگان کارت های بازرگانی .

انواع کارت بازرگانی

    کارت بازرگانی حقیقی
    کارت بازرگانی حقوقی

برای وارد کردن خودرو شما مانند واردات سایر کالاهای تجاری به کارت بازرگانی نیاز دارید. در غیر اینصورت همانگونه که در بالا ذکر شده شما برای درخواست و ثبت سفارش باید از کارت بازرگانی شخص دیگری استفاده کنید ( ثبت سفارش).

1- واردات با کارت بازرگانی شخصی
اگر شما کارت بازرگانی ندارید می بایستی که کارت بازرگانی تهیه کنید. برای داشتن کارت بازرگانی علاوه بر داشتن شرایط لازم برای اخذ این کارت هزینه ای حدود ۵۰۰ هزار تومان بر شما تحمیل می شود. اما شما با اخذ این کارت می توانید علاوه بر ماشین دلخواه خودتان دیگر کالاهای خارجی را به نام خود وارد نمایید. (فقط یکدستگاه خودرو می توانید وارد کنید)

    مدارک لازم جهت دریافت کارت بازرگانی حقیقی
    مدارک لازم جهت دریافت کارت بازرگانی حقوقی

مزایا

    سند گمرکی ماشین و کارت اولیه خودرو به نام خود شما صادر می شود و علاوه بر آن شما هزینه ای بابت نقل و انتقال مالکیت در دفترخانه اسناد رسمی پرداخت نمی کنید.
    ۲- مالیات نقل و انتقال به شما تعلق نمی گیرد.
    ۳- ریسک واردات خودرو با نام شخص دیگری را ندارید
    ۴- همه فاکتورها و هزینه ها با نام شما صادر می شود و به حل مشکلات مالیاتی شما کمک می کند.
    ۵- هزینه ای بابت استفاده از کارت بازرگانی دیگران پرداخت نمی کنید.
    معایب
    ۱- اگر شما کارت بازرگانی نداشته باشید و برای اولین بار می خواهید کارت بازرگانی دریافت کنید هزینه ای نزدیک ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می کنید و علاوه بر آن یک هفته می بایستی برای دریافت این کارت وقت بگذارید.
    ۲- چون خودرو با نام شما وارد می شود مشمول مالیات واردات می شوید.
    ۳- باید در سیستم ثبتارش گمرک ثبت شوید.


2- واردات خودرو با کارت بازرگانی اشخاص دیگر

لازم است بدانید وقتی شما خودروی خود را با استفاده از کارت دیگران وارد می کنید تمام ریسکهای ناشی از این کار را می پذیرید. یعنی صاحب کارت بازرگانی صاحب خودروی شما می باشد و مهمترین اسناد احراز مالکیت به نام صاحب کارت بازرگانی صادر می شود. مگر اینکه شما با نماینده صاحب کارت بازرگانی که اختیار کامل داشته باشد و یا شخص صاحب کارت بازرگانی قرارداد امضا کرده و تضمینات لازم را اخذ نمایید و یا از اشخاص مورد اعتماد خودتان برای این امر استفاده کنید.اگر شما از کارت بازرگانی اشخاص دیگر استفاده کنید می بایستی برای هر دلار بین ۳۰-۴۰ تومان پول حق استفاده از کارت بازرگانی پرداخت کنید. همچنین می بایستی بابت نقل انتقال خودرو هزینه دفترخانه و مالیات نقل و انتقال پرداخت کنید.

مهمترین حسن استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر این است که شما دیگر مالیاتی پرداخت نمی کنید.

سپس به مرحله پرداخت عوارض خودرو و حقوق گمرکی می رسیم  که بر اساس ارزش گمرکی هر خودرو متفاوت است.

سپس هزینه های ، خودروهای فرسوده، پلاک گذاری ، بیمه ، هزینه ترخیص کار ، هزینه ثبت سفارش که هر کدام بسته به نوع خودرو متفاوت است .

هزینه های واردات خودرو از طریق دریا

     1-  هزینه اخذ ترخیصیه : اگر با کانتینر آمده باشد 600 تا 900 هزار تومان و اگر با بارج و به صورت فله وارد شده باشد 200 هزار تومان

2-      پرینت اظهارنامه ، ثبت پکینگ ، ستاگ و اسکن مدارک در گمرک : 20 هزار تومان

3-      هزینه لاک و مهر اظهارنامه : 5 هزار تومان

4-      هزینه ی 8 در هزار استاندارد ( ارزش ریالی خودرو * هشت در هزار )

5-      ده درصد وزارت راه ( اگر خودرو با کشتی خارجی حمل شود و تنها از کرایه حمل اخذ می شود )

-      هزینه حقوق ورودی و ارزش افزوده در گمرک :

ارزش سیف کالا * نرخ ارز در گمرک = ارزش ریالی کالا در گمرک

ارزش ریالی کالا * 40 درصد = حقوق ورودی

(حقوق ورودی + ارزش ریالی) * 6 درصد = مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده + حقوق ورودی = میزان کل پرداختی به گمرک

7-      هزینه انباردای :  اگر کالا به بارج ارسال شده باشد هزینه های نزدیک 200 هزارتومان و اگر با کانتینر حمل شود هزینه ای نزدیک به یک میلیون تومان بابت استریپ کانتینر ، انباردای ، جابجایی کانتینر می بایستی پرداخت کنید.

8-      هزینه دموراژ کانتینر ( تا ده روز معاف از هزینه است اما بعد از ده روز به صورت تصاعدی هزینه دموراژ به شما تعلق می گیرد. ) هزینه ای بین 500هزار تا یک میلیون تومان

9- حق الزحمه ترخیص کار گمرکی بین 600 تا 1000000 ( بستگی به ارزش خودرو دارد و ممکن است تا 2 میلیون تومان نیز اخذ شود )

10-  هزینه حمل کالا تا محل شماره گذاری

11-   هزینه شماره گذاری کالا

یکی از مهمترین هزینه هایی که به واردات خودرو تعلق می گیرد در این مرحله است . مصوبه جدید دولت چنین است :

برای شماره‌گذاری خودروهای وارداتی، از این پس خودروهای سواری، ون و وانت‌‌هایی که مصرف سوخت آنها زیر 6 لیتر است باید برای شماره‌گذاری هزینه اسقاط یک دستگاه خودرو فرسوده، خودروهای 6 تا 10 لیتر هزینه اسقاط 4 دستگاه و خودروهای بالای 10 لیتر هزینه اسقاط 6 دستگاه خودرو فروسوده را پرداخت کنند.


بازرگانی و ترخیص کالا کارت ,هزینه ,بازرگانی ,خودرو ,ارزش ,پرداخت ,کارت بازرگانی ,      هزینه ,حقوق ورودی ,صاحب کارت ,واردات خودرو ,کارت بازرگانی اشخاص ,لیتر هزینه اسق منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

خرید اینترنتی پرفسور l SongCity سانگ سیتی اخبار روز جهان و ایرات بیا برا خرید بهترین راه های کسب درامد اینترنتی ava فروش آهن آلات صنعتی حفاظ ثامن حسابداری کاردانش استان البرز